Welkom » 2003

Info: GPS-Reisroutes zijn beschikbaar in de rubriek :" Reisroutes".

Ons vertrek was in mineur want het regende lichtjes, maar naarmate wij de franse grens naderden werd het erger, na twee uur is het gestopt .Daar de heen en terugreis in twee dagen gepland is, overnachten wij deze nacht in het Novotel te Lyon-Bron met 809km op de teller.

Dag 2: Na een goede nachtrust, en een stevig ontbijt, vertrek naar Cannes waar we in een stralende zon zijn aangekomen om 16h00 met 1313kmop de teller.

Dag 3 & 4: Die twee dagen hebben de onmiddelijke omgeving verkent.

Dag 5:  Bestemming Monaco, de route naar daar was een goeie training voor het komende bochtenwerk. Daar hebben we de motor geparkeerd op de parking : "Chemins des Pecheur" Vanaf hier zijn we via een roltrap tot boven in de oude stad gekomen. Een bezoek aan het Prinselijk Paleis volgde, juist op dit moment was het de aflossing van de wacht, nadien een bezoek aan het "Musée Océanographique" en de natuurlijk de stad zelf. Hierna zijn we dan terug richting Cannes vertrokken.

Dag 6:  Heerlijk kuieren op de promenade , en luieren op het strand en een frisse duik in de zee, zalig.

Dag 7:  Nu rijden we naar "Madonne d'Utelle" via een stukje snelweg, en dan via een secondaire wag af te slaan de bergen in, dan pas werd het echt leuk om naar boven te rijden, de ene bocht na de andere en eenmaal aan de laatste 4km begonnen werd het nog erger , om de 50 à 75meter een deftige haarspeldbocht, er zaten stukken in van meer dan 10%. Boven op 1174meter hadden we een prachtig zicht vanop de orientatie tafel over het departement "Alpes Maritimes"   en de "Middelandse Zee" op zo een 100meter van hier stond de kapel van "Madonne d'Utelle" , deze werd herbouwd in 1806 , maar is gesticht door Spaanse zeelieden in 850, ter inlossing van een belofte die ze tijdens een storm op zee hadden gedaan aan Maria, hierna zijn we naar Cannes vertrokken met nog enkele tussenstops.

Dag 8: Vandaag rustdag,gans de dag regen.

Dag 9:  Vertrokken richting "Golf Juan" om dan via "La Napoule" naar "Grasse" te rijden waar we een goed ons maagje gevuld hebben met lokale gerechten. Vandaar naar "Gourdon" en dan "Cipieres-Coursegoules" , en dan zo verder naar "Cagnes-sur-Mer" en "Nice" naar Cannes te rijden. 

Dag 10:  Zon, strand en zee.

Dag 11: Vandaar naar "Le Boréon" , een streek gelegen in de bergen in het "Parc National de Mercantour" Zo een 8km voorbij  "St.Martin-Vesubie" het dorpje(Boréon)ligt op een hoogte van 1500 meter,waar er een waterval te zien is van 40meter hoog. Eenmaal boven vind je een stuwmeer, met iets verderop een kwekerij van forellen, waarvan ze er een deel uitzetten in het meer voor de vele sportvissers, Er zijn ook twee hotels die in de zomer volgeboekt zijn met wandelaars en in de winter, ski fanaten.

Dag 12: Lekker niksen in Cannes.

Dag 13 :  Vandaag naar "Le Cannet", om dan via het park in "Mougins" deze was spijtig genoeg afgesloten,voor alle gemotoriseerde voertuigen(brandgevaar) dan maar een andere weg genomen naar "Mouans-Sartous" dan terug via "Grasse" naar "Mantaroux en Tournon" en de " Lac de St.Cassien" vandaar naar "Adrets-de-l'Esterel" terug naar Cannes.

Dag 14 & 15 : Plaatselijke ritjes en wandelingen gemaakt.

Dag 16 : Einde van de vakantie, met veel tegenzin vertrokken naar ons tussenhotel(Novotel) te "Beaune".

Laatste dag :  Na het ontbijt vertrokken naar huis.

Nog enkele gegevens: Totaal : 3260km , voor 192,84€ getankt, omgerekend een gemiddeld verbruik van : 5,92L/100km.

GPS gegevens:

Rijdend gemid.: 71,7km/h

Tot.gemid.:          50,8km/h

Max.snelheid:     124km/h

Rijtijd :                   43h45m28s

Tijd stilgestaan : 17h55m46s

Tot.tijd:                   61h41m14s

Tripteller :              3137 km