Welkom » 2005bis

 

 INFO:  GPS Reisroute heen & terug & voorziene dagtrips zijn  beschikbaar, in de rubriek "Reisroutes".

 Thuis vertrokken met goed weer, tot op zo een 120 tal km van ons doel, is het beginnen te regenen, juist op het moment dat er moest getankt worden, werden alle kranen opengezet. Dus blijven staan en wachten tot het minderde, zo zijn we iets later bij ons hotel(Jamagne) te Gérardmer aangekomen.

Dag 2 : Wij zijn naar de Lac de Gérardmer gegaan, en hebben daar een beetje rondgetrappeld in een pedalo. Nadien wat dacht je? tuurlijk een terasje ,want van trappen krijgt men dorst, en dan de stad in.

Dag 3 : Vandaag stond het Chateau du Haut Koeningsbourg op het programma, maar door wegwerkzaamheden, en de omleiding zo een 45km bedroeg, doen we die later wel . Daar we niet ver waren van Ribeauville (stond toch op ons program) zijn we maar daarheen gereden.

Dag 4 : Vandaag een dagje te Colmar, met alles erop en er aan.

Dag 5 : Vandaag zijn we over de Ballon d'Alsace gereden , na boven wat gegeten te hebben , zijn we langs de andere zijde afgereden, daar kwamen we op een departementale weg terecht, eerst naar boven en dan terug dalen voor 25km, door een bos op een weggetje niet breder dan een wagen. In Gérardmer hebben we alvorens naar het hotel te rijden de volledige lac rondgereden.

Dag 6 : Naar de stuwdam "de Vieux Pré". Op de terugweg zijn we net zoals gisteren op een smal weggetje terecht gekomen en dit ook door een bos, maar dit keer was het opletten geblazen want het was niet meer in zo een goede staat.

Dag 7 : Een bezoek aan de Mont St.Odille, daar staat een oud klooster, waar de heilige Odilla, geleefd heeft en enkele wonderen zou hebben verricht.

Dag 8 : Nu zijn we naar het in dag 3 vermelde Chateau gereden, maar dit langs een andere weg. Eenmaal van de hoofdweg kan je niet mis rijden, want er is maar een weg er heen.

Dag 9 :  Vandaag hebben we het rustig gehouden voor onze laatste dag.

Besluit : Prachtig en mooie hotel, met een private en overdekte parking voor motoren,mooie kamers, prachtig zwembad met ligweide, uitgebreid ontbijtbuffet, en het avondeten is een 4 gangen diner met tafelbediening,een aanrader voor motorrijders maar qua prijs een middenklasse hotel. Krijgt een 8,5/10

A la maison : Vertrokken na het ontbijt, en deze keer hebben we het droog gehouden, maar je raad het nooit, op het ogenblik dat we de motor afgeladen hadden begon het......... jawel te regenen.

Gegevens : Km op de teller: 2094,8km - Getankt : 107,81 liter - prijs : 138,77 € - Gemidld verbruik: 5,15l/100km

GPS gegevens :  Rijd.gemidld : 60,9km/h - Tot.gemidld: 46,3km/h - Max.snelheid : 124km/h - Rijtijd : 33h37m03s - Stilstand: 10h39m18s - Tot.tijd : 44h16m21s - Tripteller : 2048,9km